Социалната промяна (ср. на XX – нач. на XXI в.): Субкултурен подход

Дата

Излезе от печат учебно-методическото помагало "Социалната промяна (средата на ХХ - началото на XXI в.): Субкултурен подход" със съставител проф. д-р Жоржета Назърска.

Учебно-методическото помагало е резултат от едноименен обучителен курс, проведен със съдействието на  РУО – гр. София през април – май 2024 г. с преподаватели от столицата. То обхваща теоретични проблеми и практически аспекти, съобразени с действащите учебни програми за ООП (VІІІ – Х кл.) и ПП (ХІ – ХІІ кл.) по „История и цивилизации“, „Философия“ и „География и икономика“. 

Помагалото допълва портфолиото от ресурси, предоставени на курсистите. Прекият му адресат са преди всичко учителите в гимназиален етап, на които то представя идеи и методически ресурси, подлежащи на доразвиване, адаптиране и модифициране съобразно типа на техните училища, формата на обучение, личните им предпочитания и пр. Затова изданието е замислено като електронен, уеб базиран и отворен образователен ресурс, който да бъде широко разпространен. Възможен потребител могат да бъдат и учениците, тъй като помагалото следва универсалния дизайн на обучението, центриран върху техните способности и личностно израстване, и целящ активно обучение, основано на разнообразни образователни технологии и дейности.

други
публикации