субкултурите

като активни субекти на социалната промяна

Обучителен курс “Социалната промяна (ср. на ХХ – нач. на XXI в.”

Дата

На 25.04.2024 г. започна едномесечен обучителен (тренинг) курс за учители в системата на средното образование на тема "Социалната промяна (средата на ХХ - началото на XXI век"). Курсът ще продължи до 25.05.2024 г.

Със съдействието на РУО – гр. София в УниБИТ започна провеждането на обучителния (тренинг) курс „Социалната промяна (средата на ХХ – началото на ХХІ в.)“, предназначен за учители от София в гимназиален етап, преподаващи предметите „История и цивилизации“, „Философия“, „География и икономика“ и „Гражданско образование“.

Курсът представлява авторски адаптационен модел на резултатите от научноизследователския проект „Субкултурите като активни субекти на социалната промяна“  и е ориентиран към подпомагане процеса на обучение, като е съобразен с действащите учебни програми по общообразователна и профилирана подготовка.

В първия присъствен модул, осъществен на 25.04.2024 г., участваха 45-ма преподаватели. Лекционните занимания обхванаха теми за теориите и механизмите на социалното развитие, мястото на субкултурите в българския преход, както и различни методически подходи и техники за използване на субкултурния подход в обучението.

Предстои едномесечната работа на курсистите по втория модул в електронната платформа Moodle, където с помощта на селектирани материали (презентации, статии, книги, планове на упражнения, работни листове и електронни ресурси) учителите ще развият дигиталните си умения и ще подготвят самостоятелно изпитните си задачи. Екипът ще им предостави отворен достъп до новото си учебно-методическо помагало, публикувано от Академичното издателство „За буквите – О писменехь“.

други
публикации